

BLOG
PASZTET Z WEKA Z DZICZYZNĄ






Opis
Wyjątkowy pasztet z dziczyzny to połączenie szlachetnego mięsa i starannie dobranych dodatków w postaci suszonych ziół i wina. Wyrazisty smak i delikatna konsystencja zapewniają najwyższą przyjemność delektowania tego specjału. Ze względu na swój wykwintny charakter, produkt ten jest częstym gościem na wielkanocnym stole.
Waga produktu 200 g.
Specyfika produktu
Produkt mięsny z dziczyzny z dodatkiem wieprzowiny, drobno rozdrobniony z dodatkiem wina czerwonego wytrawnego, sterylizowany
100g produktu wyprodukowano z 70g mięsa z dziczyzny (jelenia) i 42g mięsa wieprzowego
Składniki: mięso z jelenia, wątroba wieprzowa, mięso wieprzowe, tłuszcz wieprzowy, cebula suszona, sól, przyprawy naturalne, wino wytrawne czerwone 0,8%; kukurydziany hydrolizat białkowy. Produkt może zawierać: zboża zawierające gluten, soję, seler, mleko (łącznie z laktozą), gorczycę i ich pochodne.
Temp. przechowywania: od +2°C do +26˚C.
Wartość odżywcza produktu Nutritional value |
100 g |
|
Wartość energetyczna / energy |
1259 kJ / 304 kcal |
|
Tłuszcz / fat |
25 g |
|
w tym kwasy tłuszczowe nasycone / of which saturates |
7,5 g |
|
Węglowodany / carbohydrate |
1,7 g |
|
w tym cukry / of which sugars |
0,1 g |
|
Białko / protein |
18 g |
|
Sól / salt |
13 g |