

BLOG
OLEJ DYNIOWY






Opis
Nierafinowany Olej Dyniowy przygotowany jest metodą tłoczenia na zimno z nasion dyni oleistej (Cucurbita oleo) Charakteryzuje go wyśmienity, delikatny, lekko orzechowy smak, ciekawa ciemno-zielono-bordowa barwa i czysty przyjemny aromat.
Olej spożywa się na zimno bezpośrednio i jako dodatek do sałatek i surówek owocowych i warzywnych, serów, pieczywa, kasz, ziemniaków, tostów, ryb, mięs, a także majonezów, dressingów, lodów, serników, itp.
UŻYWAĆ WYŁĄCZNIE NA ZIMNO
Pojemność produktu 250 ml.
Składniki: Zawiera znikome ilości węglowodanów, cukru, białka i soli.
Przechowywać w chłodnym, suchym i zacienionym miejscu, po otwarciu butelki przechowywać w lodówce.
Osad na dnie butelki jest zjawiskiem naturalnym.
Wartość odżywcza produktu
|
100 ml |
|
Wartość energetyczna
|
3367 kJ / 819 kcal |
|
Tłuszcz |
91 g |
|
w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
14 g |