

BLOG
KRAKOWSKA SUCHA STAROPOLSKA W TUBIE






Opis
Królowa polskich wędlin. Suszona wiele dni!
Jej oryginalny, wykwintny smak to romans najlepszych wędzarskich tradycji, umiejętnie dobranego zestawu naturalnych przypraw oraz długiego procesu suszenia. Łagodna w smaku i krucha w konsystencji.
Stworzona z myślą o tych, którzy chcą obdarować kogoś, powiedzieć coś ważnego, złożyć życzenia w oryginalny sposób lub po prostu zjeść coś wyjątkowego. Wyprodukowana według receptury sprzed 30 lat, wędzona w dymie olchowo-bukowym.
Waga produktu 220 g.
Specyfika produktu
Ze 192 g mięsa wieprzowego wyprodukowano 100 g wyrobu gotowego.
Składniki: mięso wieprzowe, sól, kminek, pieprz czarny, czosnek, przeciwutleniacz - askorbinian sodu, substancja konserwująca - azotyn sodu.
Może zawierać: gorczycę, jaja, mleko (łącznie z laktozą), seler, soję, zboża zawierające gluten.
Biały nalot, który może powstać na powierzchni wyrobu jest skutkiem naturalnych procesów zachodzących podczas przechowywania i nie stanowi wady produktu. Po rozpakowaniu lub rozhermetyzowaniu opakowania spożyć w ciągu 14 dni, lecz nie później niż termin przydatności do spożycia.
Temp. przechowywania: od +2°C do +22˚C.
Zapakowana w papierową tubę jak najlepszy alkohol. Nie wymaga chłodzenia, więc można ją wszędzie ją ze sobą zabrać.
Wartość odżywcza produktu Nutritional value |
100 g |
|
Wartość energetyczna / energy |
1013 kJ/ 241 kcal |
|
Tłuszcz / fat |
9 g |
|
w tym kwasy tłuszczowe nasycone / of which saturates |
1,8 g |
|
Węglowodany / carbohydrate |
1 g |
|
w tym cukry / of which sugars |
<0,5 g |
|
Białko / protein |
39 g |
|
Sól / salt |
2,4 g |