Nasza Historia
Początek pierwszej produkcji wyrobów mięsnych.
Włodzimierz Olewnik w miejscowości Świerczynek uruchamia lokalny, rodzinny zakład masarski.
Rozwój sprzedaży w regionie i rosnąca sława produktów.
Inwestycja w infrastrukturę zakładu.
Rozbudowa i powiększenie mocy produkcyjnych.
Zarządzanie firmą zostaje przekazane córce
– Annie Olewnik
Wyraźny podział produktów na dwie marki:
Olewnik i Stara Wędzarnia.
Rozwój sprzedaży, dostępność produktów w sieciach, delikatesach i lokalnych sklepach.
Parówki i Szynkowa Starej Wędzarni uznanymi produktami.
Promowanie najlepszych produktów, komunikacja głównych atrybutów oraz nadanie szaty graficznej. Powołanie brand managera marki Aleksandry Gąsiewskiej
Pierwszy, własny gastronomiczno-detaliczny punkt sprzedaży w Drobinie o nazwie Grill Bar Stara Wędzarnia z produktami i daniami, które ‘’opowiadają’’ o jakości produktów.
Certyfikacja produktów oznaczeniem unijnym – Gwarantowana Tradycyjna Specjalność
Sprzedaż na lotniskach krajowych i w intrenecie.
Rozwój marki o nowe kategorie produktowe: Przetwory mięsne z weka w słoikach, przetwory warzywno-owocowe oraz produkty delikatesowe
Opracowanie strategii sprzedażowej:
– powołanie dedykowanej komórki sprzedażowej
– ekspansja na nowe rynki
– rebranding szaty graficznej
– odświeżenie portfolio produktowego zgodnie z credo marki