Pieczony

Pasztet ze Starej Wędzarni

Pieczony

Pasztet ze Starej Wędzarni

Pasztety były kiedyś nieodłączny elementem wykwintnej kuchni, a ich produkcją zajmowali się na dworach królewskich i szlacheckich specjaliści zwani „pasztetnikami”. Wymyślone przez Francuzów szybko zadomowiły się w kuchni staropolskiej i były udoskonalane na wiele sposób.

Aromatyczny

Produkt dla prawdziwych smakoszy. Wypiekany w piecu charakteryzuje się niepowtarzalnym smakiem domowego pasztetu z wyraźnym aromatem przypraw, warzyw i ziół.

  • mięso wieprzowe 78 %, wątroba wieprzowa 11 %
  • pieczony z blachy
  • aromatycznie przyprawiony z nutą czosnku

Wartość odżywcza 100 g produktu: energia 1062 kJ/ 256 kcal, tłuszcz 19 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 7,2 g, węglowodany 6,7 g w tym cukry 1,3 g, białko 14 g, sól 1,9 g.

Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 48 godzin.