WĘDZONA DYMEM BUKOWO-OLCHOWYM

Kiełbasa Krakowska Sucha Staropolska

WĘDZONA DYMEM BUKOWO-OLCHOWYM

Kiełbasa Krakowska Sucha Staropolska

Produkt certyfikowany o wyjątkowym charakterze,
z oznaczeniem unijnym Gwarantowana Tradycyjna Specjalność.
Z dodatkiem świeżo mielonych naturalnych przypraw: czosnku, pieprzu i gałki muszkatołowej.

Kruchość

tego produktu wynika
z długiego procesu suszenia.
Wędzona na zrębkach bukowo-olchowych,
które nadają wyjątkowy aromat.

(PL) WYPRODUKOWANO ZGODNIE Z POLSKĄ TRADYCJĄ

KIEŁBASA KRAKOWSKA SUCHA STAROPOLSKA
KIEŁBASA WIEPRZOWA GRUBO ROZDROBNIONA, WĘDZONA, PARZONA, PIECZONA, SUSZONA,
W OSŁONCE NIEJADALNEJ.

100 g produktu wyprodukowano ze 143 g mięsa wieprzowego.

Składniki: mięso wieprzowe, sól, czosnek, pieprz biały, cukier, pieprz czarny, gałka muszkatołowa,
substancja konserwująca: azotyn sodu. Może zawierać: GORCZYCĘ, JAJA, MLEKO (łącznie z LAKTOZĄ), SELER, SOJĘ, ZBOŻA zawierające GLUTEN.

Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 72 godzin.

 

(ENG) MANUFACTURED ACCORDING OF THE POLISH TRADITION

OLD POLISH KRAKOWSKA DRY SAUSAGE
PORK SAUSAGE COARSELY MINCED, SMOKED, STEAMED, ROASTED, DRIED, IN INEDIBLE CASING.

100 g of the product was manufactured from 143 g of pork.

Ingredients: pork, salt, garlic, white pepper, sugar, black pepper, nutmeg, preservative (sodium nitrite). It may contain: MUSTARD, EGGS, MILK (including LACTOSE), CELERY, SOYBEANS, CEREALS containing GLUTEN.

When opened, to be stored in a fridge and eaten within 72 hours.