Pieczony
Pasztet ze Starej Wędzarni
Pasztety były kiedyś nieodłączny elementem wykwintnej kuchni, a ich produkcją zajmowali się na dworach królewskich i szlacheckich specjaliści zwani „pasztetnikami”. Wymyślone przez Francuzów szybko zadomowiły się w kuchni staropolskiej i były udoskonalane na wiele sposób.
Aromatyczny
- mięso wieprzowe 78 %, wątroba wieprzowa 11 %
- pieczony z blachy
- aromatycznie przyprawiony z nutą czosnku
Wartość odżywcza 100 g produktu: energia 1062 kJ/ 256 kcal, tłuszcz 19 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 7,2 g, węglowodany 6,7 g w tym cukry 1,3 g, białko 14 g, sól 1,9 g.
Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 48 godzin.